Var i Medelhavet finns båtar att hyra?

När du planerar att ge dig ut på en underbar seglats i Medelhavet kan du ha dessa åtta länder i åtanke: Grekland, Kroatien, Turkiet, Italien, Mallorca, Frankrike, Malta och Montenegro. Främst Kroatien, Grekland och Italien har ett exceptionellt utbud av segelbåtar tillgängliga för uthyrning via svenska resebolag som More Sailing. 

Segla i Kroatien

På senare år har segla i Kroatien onekligen blivit en av de största favoriterna då det är en väldigt populär destination. Med sin mångfasetterade kustlinje kantad av spektakulära landskap och oförglömliga semesterupplevelser är det ett sant seglingsparadis! Under semestern kryssar man fram mellan öarna i det kristallklara vattnet, njuter av landets kulinariska konst och intressanta historik. Hyr din segelbåt i Splitregionen i Dalmatien och välj om du vill segla norrut eller söderut. Norrut finner du nationalparken Krka och ögruppen Kornati, som består av 150 öar med ett överväldigande antal vackra ankringsvikar. Söderut väntar populära destinationer som Hvar, Vis och Brac, där du finner restauranger, historiska fästningar, promenadstråk och äventyrliga vandringsleder. 

Segla i Grekland

Även att segla i Greklands vackra skärgårdar har länge har varit ett populärt resmål bland seglare. Då Grekland omges av både det Joniska havet och det Egeiska havet finns det ett otroligt utbud av möjligheter. More Sailing erbjuder båtuthyrning från både Lefkas (Joniska havet) och Aten (Egeiska havet). När man seglar från Aten kan man njuta av både de Saroniska öarna och ögruppen Kykladerna, som består av närmare 220 olika små öar. En seglats från Lefkas tar dig till de Joniska öarna med milda vindar, så om man är ute efter starkare vindar rekommenderas vanligtvis Kykladerna.

Segla i Italien

Eller vad sägs om att segla från Sardiniens nordöstra kust till Korsikas södra udde via skärgården La Maddalena (“Arcipelago della Maddalena”) i bedårande omgivningar som får hjärtat att klappa av beundran? Du kan boka din segelresa med besättning av högsta kaliber hos More Sailing för en väldigt bekväm och exklusiv semester om du verkligen vill slappna av och njuta full ut av Italiens magiska kust.